Spotřeba potravin v Nemocnici České Budějovice v roce 2016 rostla. Denně nová kuchyně, která je v provozu od září roku 2015, připraví přes 900 porcí hlavních jídel pro zaměstnance a na 1 200 porcí pro pacienty.
Největší spotřeba v Nemocnici České Budějovice je u přesnídávek. Těch je za rok vydáno přes 103 tisíc. Oblíbenou surovinou kuchařů pro přípravu jídel jsou brambory. Kdyby se všechny vyskládaly na váhu, součet by ukazoval téměř 83 tun.
Hlavním zdrojem bílkovin je pro strávníky maso. Spotřeba kuřecího, vepřového, hovězího a rybího masa byla v loňském roce skoro 55 tun. Důležitou součástí stravy jsou i nápoje. Hrníčky a skleničkami proteklo přes 33 tisíc litrů mléka a přibližně 76,5 tisíce litrů kávy.